Φέτος το καλοκαίρι επιλέγω… camping!

Αν με ρωτούσε κανείς ποιες θα ήταν οι αγαπημένες μου διακοπές, θα απαντούσα χωρίς κανέναν ενδοιασμό… το camping! Είναι πολλοί αυτοί που δεν το συμπαθούν καθόλου και μπορώ να τους καταλάβω. Αν σκεφτείς ότι πραγματικά χάνεις τις ανέσεις σου για λίγες μέρες, είναι αλήθεια πως δεν μοιάζει πολύ δελεαστικό, ειδικά σε ανθρώπους που δεν το έχουν επιχειρήσει και άρα δεν ξέρουν όλα τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις από αυτήν την επιλογή διακοπών. Θα πρέπει βέβαια να έχει κανείς υπόψη του τις διάφορες δυσκολίες, αφού για παράδειγμα:

Αν ξυπνήσεις μες στη νύχτα και χρειάζεσαι οτιδήποτε, θα πρέπει να βγεις από τη σκηνή και να περπατήσεις – και γενικώς να χάσεις τον ύπνο σου!
Το πρωί δεν μπορείς να κοιμηθείς και πολύ γιατί τις περισσότερες φορές χτυπάει ο ήλιος τη σκηνή και ξυπνάς από τη ζέστη. Να ζητάς θέσεις που έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη σκιά, όλες τις ώρες της μέρας.
Το βράδυ είναι πολύ πιθανό να έχει φασαρία και πάλι να μην μπορείς να κοιμηθείς. Έχε υπόψη σου ότι μιλάμε για camping, άρα κοινόβιο!
Μοιράζεσαι το μπάνιο και την τουαλέτα με όλο το camping. Επίλεξε καλά οργανωμένα camping, για να είναι πάντα καθαροί αυτοί οι χώροι.
 • Αν ξυπνήσεις μες στη νύχτα και χρειάζεσαι οτιδήποτε, θα πρέπει να βγεις από τη σκηνή και να περπατήσεις – και γενικώς να χάσεις τον ύπνο σου!

 • Το πρωί δεν μπορείς να κοιμηθείς και πολύ γιατί τις περισσότερες φορές χτυπάει ο ήλιος τη σκηνή και ξυπνάς από τη ζέστη.Να ζητάς θέσεις που έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη σκιά, όλες τις ώρες της μέρας.

 • Το βράδυ είναι πολύ πιθανό να έχει φασαρία και πάλι να μην μπορείς να κοιμηθείς. Έχε υπόψη σου ότι μιλάμε για camping, άρα κοινόβιο!

 • Μοιράζεσαι το μπάνιο και την τουαλέτα με όλο το camping. Επίλεξε καλά οργανωμένα camping, για να είναι πάντα καθαροί αυτοί οι χώροι.

Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα αρνητικά που αποθαρρύνουν τον κόσμο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι οι καλύτερες διακοπές, ειδικά για ανθρώπους που αναζητούν ηρεμία. Και θα αναλύσω παρακάτω το γιατί:

 • Είναι ίσως οι πιο φθηνές διακοπές που μπορείς να κάνεις. Το κόστος είναι μικρό και προσιτό για τον περισσότερο κόσμο.

 • Σκέψου ότι τα περισσότερα camping είναι δίπλα στη θάλασσα, άρα σε δυο λεπτά με τα πόδια κάνεις τη βουτιά σου και δροσίζεσαι. Δεν χρειάζεται να παίρνεις αυτοκίνητα, ποδήλατα ή ακόμα χειρότερα συγκοινωνία, να μπλέκεις στην κίνηση, να μην βρίσκεις parking και όλα αυτά που μισούμε στις καλοκαιρινές μας μετακινήσεις.

 • Η σκηνή σου είναι αυτή που έχεις αγοράσει εσύ, ξέρεις πώς θα είναι και δεν βρίσκεσαι προ εκπλήξεων, όπως πολλές φορές μπορεί να συμβεί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία.

 • Είσαι στη φύση. Ζεις λίγες μέρες μακριά από τη βουή των πόλεων, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα, τη δροσιά των δέντρων και το μπλε της θάλασσας. Με τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, πού αλλού μπορούμε να το βρούμε αυτό;

 • Μαθαίνεις να συμβιώνεις με άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, όπως είπα, μιλάμε για κοινόβιο. Πολλές φορές μπορεί να νευριάζεις με τους διπλανούς σου, αλλά ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι πιο ανοιχτός και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για καινούργιες φιλίες.

 • Μπορείς να κοιμηθείς ένα μεσημέρι στην αιώρα σου κάτω απ’ τα δέντρα, να ψήσεις στα κάρβουνα με τους φίλους σου, να κάνεις μια ρομαντική βόλτα στην παραλία με τον/την σύντροφό σου, να τραγουδήσεις με τους φίλους σου το βράδυ στην παραλία, να πιείτε πολλά mojito που φτιάξατε μόνοι σας και να μην σε νοιάζει πώς θα οδηγήσεις γιατί, ακόμα και μεθυσμένος, 100 μέτρα μέχρι τη σκηνή μπορείς να τα περπατήσεις!

Για να απολαύσεις όμως όλα τα παραπάνω και να έχεις και μια σχετική άνεση, θα πρέπει να είσαι οργανωμένος. Είπαμε… δεν είμαστε και παιδάκια! Να τι πρέπει να προσέξεις:

 • Επίλεξε τη σκηνή σου προσεκτικά. Πρόσεξε να είναι άνετη και ας δώσεις και λίγα χρήματα παραπάνω. Να έχεις υπόψη σου ότι οι κατασκευαστές τείνουν να υπερβάλλουν ως προς το πόσα άτομα χωράνε σε μια σκηνή. Δηλαδή αν λέει ότι είναι για 4 άτομα, το πιο πιθανό είναι να χωράνε 3, αν λέει για 2 χωράει 1 κ.ο.κ. Μαζί με τη σκηνή οπωσδήποτε αγοράζεις και στρώμα φουσκωτό για ύπνο. Ούτε στρώμα θαλάσσης, ούτε στρωματάκια γυμναστικής. Κανονικό στρώμα (very important!).

 • Ο πράσινος τάπητας για να μην λερωθεί η σκηνή και να μην είστε συνέχεια μέσα στο χώμα είναι πολύ σημαντικός.

 • Ένα ψυγείο είναι απαραίτητο. Το γεμίζεις με πάγο που έχει στα σούπερ μάρκετ των περισσοτέρων camping και κρατάει περίπου μισή μέρα ή και παραπάνω. Υπάρχουν επίσης και ψυγεία με ηλεκτρικό ρεύμα. Τα camping έχουν πολλές φορές δικά τους μεγάλα ψυγεία για όλους τους κατασκηνωτές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτά.

 • Ένα τραπεζάκι και 3-4 καρέκλες για να κάθεστε στην αυλή σας είναι απαραίτητα.

 • Να μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο με αλοιφές για τσιμπήματα, γάζες, ιώδιο για τραυματισμούς και, εννοείται, αντηλιακά!

Αυτά πιστεύω είναι τα βασικά για να μείνεις άνετα και να περάσεις καλά για μερικές μέρες. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνεις και τον χαρακτήρα σου, μπορείς να υπερβάλλεις όσο θέλεις και να μετατρέψεις ουσιαστικά το… οικοπεδάκι σου στο camping, σε κανονικό σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείς να προμηθευτείς τέντα ή κιόσκι για τον ήλιο, αιώρα για μεσημεριανή και βραδινή χαλάρωση, φουσκωτές πολυθρόνες και καναπέδες, ψηστιέρα ή ακόμα και ένα φουρνάκι υγιεινού μαγειρέματος για να μαγειρεύεις και να τρώς οικονομικά, κεράκια και φαναράκια για τέλεια διακόσμηση και πολλά πολλά πολλά άλλα!

Δεν ξέρω αν σε έπεισα, αλλά εγώ φέτος θα πάω σίγουρα για camping μια βδομαδούλα. Και λόγω οικονομικών στενοτήτων, αλλά και γιατί αποφάσισα πως τελικά είμαι φανατική κατασκηνώτρια!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

ΠΗΓΗ: https://soferina.com