Αξιοθέτα στη Χαλκιδική

Αξιοθέτα στη Χαλκιδική

Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον καμβά της Χαλκιδικής.

Άγιο Όρος

Είκοσι παγκοσμίως μοναδικά μοναστήρια αναλλοίωτα στο χρόνο στέκουν αγέρωχα στο Άγιο Όρος, έναν από τους πιο σπουδαίους τόπους της Ορθοδοξίας. Προτείνουμε σε όλους τους άντρες, καθώς η είσοδος απαγορεύεται στις γυναίκες, να επισκεφτούν αυτόν τον ξεχωριστό τόπο για να νιώσουν τη γαλήνη, τη σοφία αλλά και την ιερή πνευματικότητα της πίστης.

Σπήλαιο των Πετραλώνων

Το Σπήλαιο των Πετραλώνων αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ευρώπη. Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό του αποκαλύπτουν ότι η Χαλκιδική κατοικείται ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει βέβαια το κρανίο του Αρχανθρώπου, το οποίο σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία υπολογίζεται ότι είναι 700.000 χρόνων. Με άλλα λόγια, ο αρχάνθρωπος είναι ο αρχαιότερος Ευρωπαίος! Επισκεφτείτε το σπήλαιο και θαυμάστε το δαιδαλώδες περίτεχνο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες τοπίο αλλά και το μουσείο όπου εκτίθεται μεγάλος αριθμός απολιθωμένων οστών διαφόρων θηλαστικών. 

Αρχαία Όλυνθος

Επισκεφτείτε την Αρχαία Όλυνθο, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες κλασικές ελληνικές πόλεις και θαυμάστε τα αρχαιότερα γνωστά ελληνικά ψηφιδωτά δάπεδα που αποτέλεσαν τον πρόδρομο των εντυπωσιακών ψηφιδωτών του Δίου, των Αιγών και της Πέλλας.

Στάγειρα

Η πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε το 384 π.Χ. ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους όλων των εποχών, αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα πολεοδομικά συγκροτήματα των κλασικών χρόνων. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ακρόπολη, την οχύρωση της πόλης, τον αρχαϊκό ναό, καθώς και κλασικές και ελληνιστικές οικίες.

Πηγή:visitgreece.gr