Οργανωμένο κάμπινγκ- εναλλακτικός τρόπος διακοπών

 

Οργανωμένο κάμπινγκ- εναλλακτικός τρόπος διακοπών

Φέτος το καλοκαίρι όσοι επιθυμούν να κάνουν διακοπές έστω και για λίγες μέρες, αλλά δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση για κάποιο νησί, θα μπορούσαν να κατασκηνώσουν σε κάποιο κάμπινγκ και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το κάμπινγκ προσφέρεται τόσο για οικογένειες όσο και για νεανικές παρέες, που τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα, αλλά επιθυμούν να περάσουν χρόνο μεταξύ τους σε ένα διαφορετικό μέρος. Καταρχήν υπάρχουν πολυάριθμα κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα: Τα περισσότερα βρίσκονται στην Μακεδονία, ακολουθούν η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου και η Κεντρική Ελλάδα. Ορισμένα κάμπινγκ διαθέτουν και διαμερίσματα (πρόχειρες κατασκευές που χρησιμοποιούνται ως δωμάτια) πέρα από θέσεις για σκηνές, τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα.

Είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί θέση για σκηνή ή τροχόσπιτο, δίχως να χρειάζεται να γίνει νωρίτερα κράτηση, όπως συμβαίνει με τα δωμάτια ή τα διαμερίσματα. Έτσι μπορεί να επιλέξει κανείς την περίοδο που θα το επισκεφτεί δίχως να έχει δεσμευτεί νωρίτερα, αρκεί να έχει οργανώσει σωστά την παραμονή του και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν κάποιος έχει διάθεση να μετακινείται μπορεί να επισκεφτεί περισσότερα από ένα κάμπινγκ και να γνωρίσει καινούρια μέρη.

Από τα μεγαλύτερα οφέλη είναι ότι απολαμβάνει κανείς σε απόσταση αναπνοής τη θάλασσα, κάτι που σπάνια βρίσκει κανείς σε άλλες διακοπές. Στην ουσία βοηθά τους επισκέπτες να ξεφύγουν από την ρουτίνα του σπιτιού και της δουλειάς, να απομακρυνθούν από τον μολυσμένο αέρα της πόλης. από την φασαρία που προκαλούν οι γείτονες και να ζήσουν κοντά στην φύση, απολαμβάνοντας τον ήχο των πουλιών και των τζιτζικιών την ημέρα και των γρύλων τη νύχτα. Επιπλέον βοηθά στο να αναπτυχθούν οι σχέσεις των μελών της οικογένειας, καθώς υπάρχει χαλαρότητα και μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες από κοινού (να παίζουν παιχνίδια, να συζητούν χαλαρά). Μια παρέα, από την άλλη, μπορεί να κάθεται στην παραλία γύρω από την φωτιά, να διασκεδάζει, να συζητά και να περνάει ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από υποχρεώσεις και από την τυπική καθημερινότητα που περιλαμβάνει την χρήση των social media και γενικότερα του διαδικτύου. Το κάμπινγκ προσφέρεται και για κοινωνικές γνωριμίες, οπότε μπορεί κανείς να διευρύνει τον κύκλο του και να συνάψει φιλικές σχέσεις.

Πηγή: thermaikospress.blogspot.gr