Πώς θα απολαύσεις πραγματικά το camping;

Πώς θα απολαύσεις πραγματικά το camping;

Διάλεξε τη σωστή σκηνή

Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της καλό είναι να φτάνει το 1,80 για να μπορείς να αλλάζεις διαφορετικά θα μπαίνεις οριζοντιομένος, θα βγαίνεις ιδρωμένος οριζοντιομένος και θα αλλάζεις έξω. Να διαθέτει προθάλαμο για την αποθήκευση των πραγμάτων σου. Να έχει δύο αντικριστές πόρτες για να δημιουργείται ρεύμα και να έχεις πρόσβαση και από δύο πλευρές. Επίσης οι πόρτες να έχουν σίτες για να προφυλάσσεσαι από τα έντομα. Να διαθέτει τέντα με ανακλαστικό για τον ήλιο και αδιάβροχο. Το βασικότερο: να μην χρειάζεται πάνω από 6- 8 πασαλάκια για να στηθεί και να μπορείς να την στήσεις και να τη μαζέψεις εύκολα. Αν είναι να τη συναρμολογήσεις όπως τα έπιπλα του ΙΚΕΑ άσ’ το καλύτερα.

Επίλεξε το σωστό έδαφος

Το πρώτο πράγμα είναι η αναζήτηση σκιάς αλλά καλό είναι να αποφεύγεις να στήνεις σκηνή κάτω από τα βράχια γιατί μπορεί να σου έρθει κυριολεκτικά... ο ουρανός στο κεφάλι! Πώς διαλέγεις σκιά; Αν έχεις μπροστά σου την ανατολή πήγαινε πίσω από ένα δέντρο, κάνε ένα μέτρο αριστερά (προς βορρά) και μπίνγκο! Έχεις το σκιερότερο μέρος. Δεν θα σε δει ήλιος έως τις 11 το πρωί. Αν είσαι και lucky boy και έχεις δέντρο από τη μεριά της δύσης, τότε καθάρισες για ένα 24ωρο. Ακολούθησε το βασικό κανόνα: Στήσε σε επίπεδο έδαφος με το χώμα να είναι ξηρό ή σε άμμο. Αφαίρεσε πέτρες και κλαδιά για να μην ξυπνάς σαν τελικό σίγμα κάθε πρωί.Αν το έδαφος είναι κάπως κατηφορικό φρόντισε το κεφάλι σου να είναι προς την ανηφόρα για να μην ξυπνάς με το κεφάλι καζάνι, αν την στήσεις στο πλάι θα ξυπνήσεις στριμωγμένος στην άκρη της σκηνής. Γι’ αυτό ακολούθησε τον βασικό κανόνα: στήσε σε επίπεδο έδαφος.

Πώς θα απολαύσεις πραγματικά το camping;

Κάρφωσε λοξά

Τα πασαλάκια καρφώνονται πάντα λοξά και ποτέ όρθια, γιατί έτσι δεν φεύγουν από το έδαφος.

Σκάψε αυλάκι

Για να μη συσσωρευτεί νερό σε περίπτωση βροχής σκάψε γύρω από την σκηνή (κάτω από την τέντα της) αυλάκι προκειμένου να μη λιμνάσει το νερό και να διευκολύνεται η ροή του.

Πρόσεχε το φως

Δεν είναι καλή ιδέα να ξεντύνεσαι με αναμμένο φως μέσα στη σκηνή εκτός κι αν θέλεις να παίξεις καραγκιόζη ή να δώσεις λίγη χαρά γύρω σου.

Μην φορτώνεσαι

Καλό είναι να μη φορτώνεσαι με πολλά πράγματα. Σίγουρα στα must take είναι το αντηλιακό, το αντικουνουπικό, η αλοιφή για τα τσιμπήματα και ένα μικρό φαρμακείο. Sleeping bag και υπόστρωμα (ζυγίζουν πιο ελαφριά) ή φουσκωτό στρώμα άρα θα πάρεις και τον φουσκωτήρα. Φρόντισε το στρώμα να έχει επίπεδη και όχι αυλακωτή επιφάνεια ούτε και πλαστική αλλά με υφή υφάσματος. Δεν θα «ανάψεις», θα μας θυμηθείς. Έξτρα τέντα για να τη στήσεις για να έχεις σκιά, πτυσσόμενες καρέκλες παραλίας, τραπεζάκι. Φακός και σουγιάς, είναι τα δύο απαραίτητα εργαλεία, δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα τα χρειαστείς και τα δύο. Βάλε και ένα σφυράκι. Έχε μαζί σου επίσης εφεδρικά σχοινιά και σχοινάκια (θα τα χρειαστείς να απλώσεις ρούχα, να φτιάξεις μία υποτυπώδη κατασκευή κλπ).

-Στα συν: Οι πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ – σε περίπτωση βροχής θα τυλίξεις παπούτσια, ρούχα κλπ και θα παραμείνεις στεγνός.

-Στα περιττά: Το φορητό ψυγείο,Tablet και laptop άστα σπίτι, ξεσυνδέσου και χαλάρωσε.

Επίστρεψε και αποθήκευσε

Φεύγεις; Δεν αφήνεις σκουπίδια. Καθαρίζεις την σκηνή, την ξεστήνεις, αποθηκεύεις τα πασαλάκια χωριστά από την σκηνή και στο σπίτι την πλένεις με νερό, την απλώνεις να στεγνώσει καλά και την αποθηκεύεις σε μέρος ξηρό. Όταν έρθει η ώρα να την ξαναχρησιμοποιήσεις τσεκάρεις φερμουάρ, σχοινάκια κι αν έχεις όλα τα πασαλάκια. Αν έπαψε να είναι αδιάβροχη πέρασέ τη με κάποιο ειδικό σπρέι που θα βρεις στην αγορά για τον σκοπό αυτό.

Επισκέψου το Camping Blue Dream.

Μάθε περισσότερα, εδώ.

Πηγή :wefit.gr