5 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping

Θα ήταν τετριμμένο και απαισιόδοξο να ξεκινήσουμε με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης. Είναι αλήθεια πως το βαλάντιό μας έχει μικρύνει και οι διακοπές μπορεί να αποτελούν πλέον πολυτέλεια. Αλλά επειδή λίγες μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας είναι ανάγκη και δικαίωμα, θα φροντίσουμε για φέτος το καλοκαίρι, να φωτίσουμε τα όμορφα σημεία αυτών των ημερών.
Θάλασσα, ήλιος, ύπνος, φύση και διασκέδαση. Έφτασε λοιπόν η ώρα να απαριθμήσουμε τους λόγους που αξίζει να πάμε για camping.

1. Μένουμε μακριά από τοίχους

Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να λατρέψουμε το camping. Ο όρος "ελευθερία" έχει ερμηνευτεί από πολλούς με διάφορους τρόπους και για τον καθένα μας σημαίνει κάτι διαφορετικό.  Το να ζούμε όμως ελεύθερα μακριά από κουδούνια, πόρτες και τοίχους, είναι μία ελευθερία ανεκτίμητη, που ομολογουμένως όλοι την αναγνωρίζουμε. Τι μας προσφέρει; Χαλάρωση και απομάκρυνση από τους καθημερινούς και συνηθισμένους τύπους. Είναι θα λέγαμε θέμα ψυχολογίας.

2. Γνωρίζουμε νέα πρόσωπα και επανασυνδεόμαστε με τα παλιά


Το camping μας κάνει αυθόρμητους και κοινωνικούς. Τα θέματα συζήτησης πλέον δεν είναι μία κακή μέρα στη δουλειά, ούτε τι θα μαγειρέψουμε σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν θέματα συζήτησης, υπάρχει μία όμορφη επικοινωνία, η οποία μπορεί να ξεκινήσει από τον γείτονα ή τη γειτόνισσα camper κάπως έτσι: "Καλημέρα". Αυτό. Μία όμορφη καλημέρα από έναν άγνωστο. Και πολλές όμορφες καλημέρες από τους φίλους μας. Τι μας προσφέρει; Χαρά.

3. Γνωρίζουμε τον εαυτό μας

Είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός λόγος για να αγαπήσουμε το camping. Μακριά από την πόλη, όπου το φως, το νερό, το φαγητό είναι "δεδομένα", ανακαλύπτουμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι όχι. Αν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το νεσεσέρ και το κραγιόν, αν μπορούμε να αντέξουμε με αφόρτιστο το κινητό, αν αντέχουμε να ζούμε χωρίς να ξέρουμε τι θα φάμε αύριο. Μακριά από έναν καθρέφτη, και χωρίς παπούτσια στην παραλία. Μία μικρή περιπέτεια, άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.  Τι μας προσφέρει; Ένα μάθημα για το τι έχουμε ανάγκη.

4. Γνωρίζουμε έναν "πραγματικό" κόσμο

Αυτός ο "καινούργιος" κόσμος είναι η φύση. Όσο κλασικό και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Θα αφήσουμε πίσω τις ηλεκτρονικές συσκευές, θα σταματήσουμε να είμαστε προσηλωμένοι μπροστά από οθόνες κινητών, ipad και laptop, και τα μάτια μας θα αντικρίσουν την πραγματικότητα. Θάλασσα, νερό, δέντρα, χώμα, χαλίκια, κοχύλια. Μακριά από τον εικονικό κόσμο του Twitter, του Facebook, των email. Μια γλυκιά απεξάρτηση.

5. Κατάλληλες διακοπές για τα παιδιά

Ίσως το camping να τρομάζει τους γονείς. Στην ουσία όμως είναι το καλύτερο μέρος για τα παιδιά. Είναι ένα μάθημα, είναι διασκέδαση και ελευθερία. Λίγα κουβαδάκια για τους πύργους στην άμμο και μερικές νερομπογιές για να χρωματίσουμε όλοι μαζί τα κοχύλια και τις πέτρες που συλλέξαμε, αρκούν. Κατασκηνωτικό πνεύμα. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε να ζούμε ομαδικά.

Είναι ανεκτίμητο να ανοίγεις την σκηνή και να αντικρίζεις την θάλασσα. Καλό Καλοκαίρι!

Πηγή :pathfinder.gr